WWW.REFERATCENTRAL.ORG.UA - Я ТУТ НАВЧАЮСЬ

... відкритий, безкоштовний архів рефератів, курсових, дипломних робіт

ГоловнаПедагогіка, Сценарії виховних заходів → “О, щасливчик!” - Сценарій

“О, щасливчик!” - Сценарій

використовується переважно великими організаціями.
Правильна відповідь "б"
3. Державний бюджет стає профіцитним, як тільки:
А) податки скорочуються;
Б) податки збільшуються;
В) державні видатки зростають;
Г) державні доходи перевищують видатки.
Правильна відповідь "г"
4. Контроль за забрудненням навколишнього середовища і його регулювання призводить до:
А) зниження темпів економічного зростання і рівня зайнятості;
Б) виникнення нових ринків і робочих місць у виробництві засобів контролю за станом навколишнього середовища;
В) росту числа звалищ небезпечних відходів, заборонених законом;
Г) припинення забруднення повітря, ґрунту і води.
Правильна відповідь "б"
5. Крива попиту:
А) показує, що споживачі схильні більше купувати за нижчими цінами;
Б) однакова для всіх товарів та послуг;
В) встановлює зв'язок між ціною товару та його пропозицією;
Г) це залежність двох ринкових змінних, характер якою визначається Міністерством економіки.
Правильна відповідь "а"
6. Ціна кожного з наведених нижче товарів зросла на 20%. Попит на який з цих товарів, імовірніше всього, зменшиться найбільшою мірою:
А) хліб;
Б) молоко;
В) обід у ресторані;
Г) лінзи для окулярів.
Правильна відповідь "в"
Ви добре справились із завданням і отримали ______балів.
Для Вас звучить музична пауза.
Запрошуємо четвертого учасника ___________________________________ ____________________________________________
1. Споживачі та виробники впливають на виробництво:
А) у ринковій економіці;
Б) у традиційній економіці;
В) у централізованій економіці;
Г) у всіх економічних системах.
Правильна відповідь "а"
2. Одна з переваг товариства полягає в тому, що:
А) об'єднання партнерів дозволяє залучити додаткові кошти;
Б) кожен партнер несе повну майнову відповідальність;
В) партнери об'єднавши зусилля, мають успіх;
Г) його діяльність продовжується, навіть якщо один з партнерів полишає справу.
Правильна відповідь "а"
3. Ринкова конкуренція дуже важлива, тому що вона:
А) обмежує вплив попиту й пропозиції;
Б) зводить нанівець мотив отримання прибутку;
В) стимулює виробників працювати ефективніше;
Г) створює ринок, на якому виробники можуть контролювати ціни.
Правильна відповідь "в"
4. Купівельна спроможність грошей:
А) зростає у період інфляції;
Б) зменшується у період інфляції;
В) не залежить від зміни цін під час інфляції чи дефляції.
Правильна відповідь "б"
5. Який економічний устрій базується на принципах ринкової економіки:
А) капіталізм;
Б) комунізм;
В) соціалізм;
Г) традиціоналізм.
Правильна відповідь "а"
6. Яка з вказаних нижче груп населення виграє від піднесення цін:
А) люди, які мають фіксований дохід;
Б) власники всіх цінних паперів;
В) боржники;
Г) кредитори.
Правильна відповідь "в"
Вітаємо з успішним закінченням тестування.
Ви отримали _______ балів.
Запрошуємо останнього п'ятого учасника ____________________________
1. У системі вільного підприємництва:
А) людина має право займатися будь-яким законним бізнесом;
Б) кожен громадянин право голосувати на виборах;
В) товарів так багато, що їх продають за найнижчими цінами;
Г) порушується справедливість у оплаті праці.
Правильна відповідь "а"
2. Рівень життя нашої нації зросте, якщо:
А) ВНП і населення збільшиться однаковою мірою;
Б) ВНП зростає скоріше, ніж населення;
В) населення збільшиться швидше, ніж ВНП;
Г) виробництво і споживання зменшаться.
Правильна відповідь "б"
3. Які з фірм матимуть найбільшу свободу дій при встановленні цін на свою продукцію?
А) одна з трьох компаній даної галузі;
Б) єдиний виробник товару, для якого існує багато замінників;
В) єдиний виробник товару, для якого не існує замінників;
Г) одна з 300 фірм певної галузі.
Правильна відповідь "в"
4. Банківські резерви:
А) кошти, які банк позичає іншим банкам;
Б) кошти, відкладені для майбутніх інвестицій;
В) загальна сума грошей вкладників;
Г) частина активів (відсоток від суми депозитів), які банк не може надати у кредит.
Правильна відповідь "г"
5. Політика центрального банку країни пов'язана, головним чином, з:
А) оподаткуванням та витратами бюджету;
Б) регулюванням пропозиції грошей та кредитів;
В) фінансуванням державних програм;
Г) вимогами профспілок про збільшення оплати праці.
Правильна відповідь "б"
6. Закон пропозиції відображає те, що:
А) покупці купують більше товарів та послуг за нижчими цінами, ніж за вищими;
Б) виробники пропонуватимуть більше товарів та послуг, якщо ціни будуть вищими;
В) кількість товарів, запропонованих на продаж, не залежить від ціни;
Г) споживачі купують більше якісних товарів, ніж неякісних.
Правильна відповідь "б"
Дякуємо, Ви набрали ______ балів.
Вас вітає переможець обласного конкурсу "Дніпровські хвилі" Катерина Кузьміна.
Loading...

 
 

Цікаве