WWW.REFERATCENTRAL.ORG.UA - Я ТУТ НАВЧАЮСЬ

... відкритий, безкоштовний архів рефератів, курсових, дипломних робіт

ГоловнаПедагогіка, Сценарії виховних заходів → “О, щасливчик!” - Сценарій

“О, щасливчик!” - Сценарій

СЦЕНАРІЙ
проведення гри з економіки "О, щасливчик!"
УМОВИ: можливість отримання високої оцінки за умови хороших знань з економіки. Гра складена на основі тестових завдань "Unior Echivment Ukraine". Ціна однієї правильної відповіді на тест 2 бали. Ви маєте відповісти на 6 тестів, таким чином отримати 12 балів. Одна неправильна відповідь -2 бали.
ВЕДУЧИМИ ГРИ БУДУТЬ: Аня і Яна, які добре знають економіку і зможуть корегувати ваші відповіді.
ЗВУКОВЕ ОФОРМЛЕННЯ: Олександр Айзуп.
Приступаємо до конкурсу:
" запрошуємо першого учасника.
Це учень ______ класу _______________________________________
" зосередьтеся будь-ласка. Перше запитання до Вас:
1. Обмеженість ресурсів - це проблема, яка:
А) існує лише у слаборозвинених країнах;
Б) є актуальною тільки для бідних людей;
В) існує у всіх суспільствах і є актуальною для всіх людей;
Г) ніколи не виникає у багатих людей.
Вірною є відповідь "в"
2. Рівень життя нації зросте, якщо:
А) ВНП і населення збільшиться однаковою мірою;
Б) ВНП зросте скоріше, ніж населення;
В) населення збільшиться швидше, ніж ВНП;
Г) виробництво і споживання зменшаться.
Відповідь "б" є вірною
3. Які з фірм матимуть найбільшу свободу дій при встановленні цін на
свою продукцію?
А) одна з 3 компаній даної галузі;
Б) єдиний виробник товару, для якого існує багато замінників;
В) єдиний виробник товару, для якого не існує замінників;
Г) одна з 300 фірм певної галузі.
Правильна відповідь "в"
4. Державний бюджет стає профіцитним, як тільки:
А) податки скорочуються;
Б) податки збільшуються;
В) державні видатки зростають;
Г) державні доходи перевищують видатки.
Правильна відповідь "г"
5. Ціна кожного з наведених нижче товарів зросла на 20%. Попит на який з цих товарів, імовірне всього, зменшиться найбільшою мірою:
а) хліб;
б) молоко;
в) обід у ресторані;
г) лінзи для окулярів.
Правильна відповідь "в"
6. Процес перетворення країн, що розвиваються, в економічно розвинуті, як правило потребує:
А) прискорення росту населення;
Б) припинення будь-якої модернізації виробничої інфраструктури;
В) збільшення обсягу виробництва й розвитку зовнішньої торгівлі;
Г) скорочення витрат на освіту й підготовку кадрів.
Правильна відповідь "в"
Ви правильно відповіли на всі запитання і отримуєте оцінку в 12 балів.
А тепер музична пауза на 30 секунд. До роботи приступає звукооператор.
Запрошуємо другого учасника.
Це учень_______ класу__________________________________________
1. Контроль за забрудненням навколишнього середовища і його регулювання призводять до:
А) зниження темпів економічного зростання і рівня зайнятості;
Б) виникнення нових ринків і робочих місць у виробництві засобів контролю за станом навколишнього середовища;
В) росту числа звалищ небезпечних відходів, заборонених законом;
Г) припинення забруднення повітря, ґрунту і води.
Правильна відповідь "б"
2. Чим визначається вартість десятидоларової банкноти?
А) це вартість паперу, на якому вона надрукована;
Б) це вартість золота, яке забезпечує банкноту;
В) це вартість праці, що витрачена на її друкування;
Г) це вартість товарів та послуг , які можна придбати на 10 доларів.
Правильна відповідь "г"
3. Яке з цих тверджень правильне?
А) виробництво і продуктивність - це одне й те ж саме;
Б) зростання виробництва має призвести до збільшення продуктивності;
В) продуктивність зростає, коли всі ресурси країни повністю задіяні;
Г) збільшення продуктивності призводить до зростання виробництва при тих самих ресурсах.
Правильна відповідь "г"
4. Уряд регулює економіку, щоб:
А) скоротити конкуренцію на ринку;
Б) забезпечити ринок товарами та послугами, дешевшими ніж у приватних підприємців;
В) впливати на побічні наслідки розвитку;
Г) гарантувати отримання доходу всім компаніям.
Правильна відповідь "в"
5. Яке з висловлювань про бідність є неправильним?
А) поняття бідності відносне;
Б) підставою для віднесення людини до категорії бідних служить величина доходу сім'ї;
В) величина межі бідності змінюється з плином часу;
Г) більшу частину бідних на Україні становлять не українці.
Правильна відповідь "г"
6. Фінансовий план уряду називається:
А) його боргом;
Б) оподаткування;
В) національним плануванням;
Г) бюджетом.
Правильна відповідь "г"
Музична пауза 30 секунд.
Запрошуємо до участі третього учасника _______________________________
Для Вас перше запитання: Крива виробничих можливостей ілюструє:
А) вплив обмеженості ресурсів та альтернативної вартості на суспільство;
Б) різні варіанти виробництва двох товарів за умови повного використання наявних ресурсів;
В) зміну витрати при виробництві різних продуктів;
Г) альтернативну вартість виробництва або гармат, або масла.
Правильна відповідь "б"
2. Одноосібне володіння:
А) організувати важко і невигідно;
Б) найбільш розповсюджені форми організації бізнесу;
В) це підприємство, в якому більше одного власника;
Г) як форма організації бізнесу
Loading...

 
 

Цікаве