WWW.REFERATCENTRAL.ORG.UA - Я ТУТ НАВЧАЮСЬ

... відкритий, безкоштовний архів рефератів, курсових, дипломних робіт

ГоловнаІноземна мова - Англійська, Німецька та інші → Інформатизація процесу навчання англійській мові - Курсова робота

Інформатизація процесу навчання англійській мові - Курсова робота

проблемах использования сети Интернет в образовании // Гуманітарні науки. - 2002. - №2. - С.156-164.
17. Манако А. Розробка сімейства онлайнових інформаціних рісурсів для телекомунікаційних освітніх середовищ // Інформатика. - 2003. - №21-24. - С.8-14.
18. Маслоу А. Г. "Мотивация и личность" С-П. Евразия 1999 с94-95
19. Мацьоха О.М. Інтернет-ресурси загальноосвітніх закладів // Комп'ютер у школі та сім'ї. - 2003. - №3. - С.37-39.
20. Мацьоха О.М. Освітні портали в Інтернеті // Комп'ютер у школі та сім'ї. - 2003. - №4. - С.43-44.
21. Пассов Е. И. Кузовлев В. П. Коростелев В. С. -Цель обучения иностранному языку на современном этапе развития общества // ИЯШ. - 1987. - №6
22. Петраченков А. Компьютеры и Интернет в обучении иностранным языкам // Учитель. - 2003. - №1. - С.65-67.
23. Подопригорова Л. Использование Интернета в обучении иностранных языков // Иностранный язык в школе. - 2003. - №5. - С.25-31.
24. Полат Е.С. "Интернет на уроках иностранного языка". //"Иностранные языки в школе" № 2 2001 г.
25. Полат Е.С. "Интернет на уроках иностранного языка". //"Иностранные языки в школе" № 3 2001 г.
26. Полат Е.С. "Интернет на уроках иностранного языка". //"Иностранные языки в школе" № 5 2001 г.
27. Проект временного Образовательного Стандарта по ИЯ. //Иностранные языки в школе 1993 №5
28. Сафонова В.В, Соловова Е. С. "Концепция 12-летней школы по ИЯ"
29. Сахацька В. Використання Інтернету в ході шкільного уроку // Освіта. - 2002. - №51. - С.3.
30. Софронова Н. Сценарий урока с использованием компьютера // English (Шкільний світ). - 2003. - №34. - С.11.
31. Усенков Д. Гномик-грамотей из электронного мира // Практический журнал для учителей и администрации школы. - 2003. - №2. - С.24-29.
32. Филиппов М.А. Английский из Сети: Использование звуковых ресурсов Интернета при обучении языку // Сто друзей. - 2002. - №28. - С.7.
33. Цветкова Л. А. "Использование компьютера при обучении лексике в начальной школе" //Иностранные языки в школе 2002 №2
34. Чашко С.М. Компьютерная поддержка преподавания английского языка в средних учебных заведениях // Відкритий урок. - 2003. - №11-12. - С.19-22.
35. Чуйко Г.Е. Урок англійської мови та літератури в мультимедійному центрі // Комп'ютер у школі та сім'ї. - 2003. - №1. - С.40.
36. Шмелева А. Какие CD поселить в лингафонном кабинете: Обзор мультимедиа по иностранным языкам для младших школьников // Школьное обозрение. - 2003. - №2. - С.53-55.
Додаток.
Приклад уроку з використанням мультимдійних технологій
Тема уроку: Австралія
Клас: 10
Цілі уроку:
1. показати учням практичне застосування комп'ютера при вивченні англійської мови
2. активізувати в мові лексику теми
3. розвивати навички читання на основі тематичного тексту
Програмне забезпечення:
1 розвиваючі ігри:
a. Hangman
b. Schoolmom
c. Parole
2 комп'ютерний підручник по граматиці
a. "Big Ben"
План уроку:
1. Організаційна частина
2. Опитування "Аукціон"
3. Фонетичне відпрацьовування слів
4. Активізація лексики теми в мові
5. Контроль домашнього завдання
6. Робота над темою "Австралія"
7. Підсумки уроку
Хід уроку:
1. Починає урок учитель англійської мови (УАМ) - вітання й повідомлення завдань уроку. Вступне слово вчителя інформатики (УІ) про те, що англійська мова й інформатика як шкільні предмети дуже тісно зв'язані між собою. Успішна робота на комп'ютері багато в чому залежить від гарного знання англійської мови.
2. УІ: У більшості випадків комп'ютерні мови використають англійські слова. Давайте проведемо аукціон. Відмінно отримає той, хто останнім назве англійське або утворене від англійського слово, використовуване при роботі з комп'ютером. Учні називають слова, які вони зустрічають при роботі з комп'ютером.
3. УАМ проводить фонетичне відпрацьовування комп'ютерних термінів. Учні переводять ці слова, а УІ запитує, яке дія відбувається при натисканні клавіші з таким словом.
4. УАМ нагадує учням тему уроку (Австралія) і пропонує згадати географічні назви, зігравши в комп'ютерну гру "Hangman".(Ця грає аналогом відомої нам з дитинства гри "Шибениця".) Учні позначають букви алфавіту, у підсумку на екрані монітора з'являється задумане комп'ютером слово. Далі УАМ пропонує кілька вправ по активізації в мові слів, що вчаться, по темі:
What is the English for...?
Guess what it is?
Choose the right word?
Після цього УІ говорить, що є комп'ютерна програма, що допоможе учням згадати слова по темі "Географія". Вона називається "Parole". На екрані монітора з'являються перша й остання букви англійського слова по темі і його переклад. Учні називають букви, намагаючись відгадати слово. Помилитися можна тільки три рази.
Потім УАМ перевіряє, як учні приготували домашнє завдання до уроку (Читання тексту "Australia"). Учням пропонується виконати тест по тексту.
1. Australia is situated in the
a. Northern Hemisphere
b. Southern Hemisphere
c. Western Hemisphere
2. Australia occupies the
a. whole continent
b. part of the continent
c. the island
3. The cpital of the country is
a. Sydney
b. Darwin
c. Canberra
4. The number of the Australian states is
a. 50
b. 6
c 10
5. Australian population is
a. 18,3 mln
b. 28, 8 mln
c. 140 mln
6. The largest island of Australia is
a. Cocos Islands
b. Kangaroo Island
c. Tasmania
7. The native animal of Australia is
a. a bear
b. a turtle
c. a koala
8. The official language of the country is
a. Australian
b. English
c. Spanish
9. The formal head of the state is
a. the prime - minister
b. the Queen of the UK
c. the president of the USA
10. The group of stars one can see on the Australian flag is
a. Southern Cross
b. Pisces
c.Sagitarios
The right answers:
1.b 2.a 3.c 4.d 5.a 6.c 7.c 8.b 9.b 10.a
Далі учням пропонується попрацювати з картою Австралії. Необхідно згадати місце розташування штатів і територій.
New South Wales
Queensland
South Australia
Tasmania
Victoria
Western Australia
Australian Capital Territory
Northern Territory
Потім УАМ пропонує учням ознайомитися з таблицею:
Official name of the country The Commonwealth of Australia
Area 7,686,850 square km.
Population 18,260,850
Native people Aborigines
Most populated state New South Wales
Over 6 mln. people
Largest state Western Australia
2 525 500 sq.km.
Largest city Sydney
4, 2 mln. people
Longest river the Darling
2,740 km.
Highest point Mount Kosciusko
2,340 m
Natural resources gold, zinc, copper, tin, iron, gas, diamonds, coal, uranium, nickel, oil, silver
Currency Australian dollar
і підготувати усне повідомлення про географічне положення країни. Учні, використовуючи інформативний матеріал, розповідають про Австралію.
8. УАМ підбиває підсумок уроку, повідомляє оцінки, дає домашнє завдання. УІ ще раз нагадує учням те, як тісно зв'язані між собою інформатика й англійська мова, відзначає, що за допомогою цікавих комп'ютерних програм можна вдосконалювати свої знання англійської мови.
Loading...

 
 

Цікаве