WWW.REFERATCENTRAL.ORG.UA - Я ТУТ НАВЧАЮСЬ

... відкритий, безкоштовний архів рефератів, курсових, дипломних робіт

ГоловнаІноземна мова - Англійська, Німецька та інші → Multiple Intelligences as Strategy for Teaching EFL to high school graduates - Дипломна робота

Multiple Intelligences as Strategy for Teaching EFL to high school graduates - Дипломна робота

some of the ways in which its central claims can indeed be challenged. If future assessments do not reveal strengths and weaknesses within a population, if performances on different activities prove to be systematically correlated, and if constructs (and instruments) like the IQ explain the preponderance
of the variance on activities configured to tap specific intelligences, then MI Theory will have to be revamped. Even so, the goal of detecting distinctive human strengths, and using them as a basis for engagement and learning, may prove to be worthwhile,irrespective of the scientific fate of the theory.
Schools have often sought to help students develop a sense of accomplishment and self-confidence. Gardner's Theory of Multiple Intelligences provides a theoretical
foundation for recognizing the different abilities and talents of students. This theory acknowledges that while all students may not be verbally or mathematically gifted,
children may have an expertise in other areas, such as music, spatial relations, or interpersonal knowledge. Approaching and assessing learning in this manner allows a
wider range of students to successfully participate in classroom learning.
Speaking is key to communication. By considering what good speakers do, what speaking tasks can be used in class, and what specific needs learners report, teachers can help learners improve their speaking and overall oral competency.
Pronunciation can be one of the most difficult parts of a language for adult learners to master and one of the least favorite topics for teachers to address in the classroom. Nevertheless, with careful preparation and integration, pronunciation can play an important role in supporting learners' overall communicative power.
Bibliography
1. Аничков И.Е., Саакянц В.Н. Методика преподавания
английского языка в средней школе (на англ.языке).-
М:Просвещение,1966.-248 с.
2. Артемов В.А. Психология обучения иностранным языкам
М.:Просвещение,1966.-432 с.
3. БеляевБ.В. Очерки по психологии обучения иностранным
языкам.М.;Просвещение,1965.
4. Бердичевский А.А. Оптимизация системы
обучения иностранному языку в педагогическом вузе.-
М:Высш.школа,1989.-103 с.
5. Берман И.М. Методика обучения английскому
языку,М.;Высш. Школа,1970.-230.
6. Бим И.Л. Теория и практика обучения английскому языку
в средней школе.-М.Просвещение,1988.-256 с.
7. Бородулина М.К.,Минина Н.М. Основы преподавания
иностранных языков в языковом вузе.-М.;Высшая
школа,1968.-118 с.
8. Васильев В.А. Обучение английскому произношению в
средней школе.М.;Просвещение,1979.-144 с.
9. Громова О.А. Аудио-визуальный метод и практика его
применения. Учебное пособие.-М.;Высшая школа,1977.-100 с.
10.Деркач Л.Н. Психологические основы самоконтроля
учащихся в процессе обучения иностранным языкам : Дис.
доктора псих. наук. - К., 1994.,311 с.
11.Іванова С.В. Зособи навчання англійської мови
(експериментально-фонетичне дослідження):Дис.
канд.філолог. наук.,-К.,1997,186 с.,
12.Зимняя И.А.Психология обучения иностранным языкам в
средней школе.-М.;Просвещение,1991.-222 с.
13.Кириллова Е.П.,Лазарева Б.Т., Петрушин С.И.Хрестоматия
по методике преподавания английского языка.-
М.;Просвещение,1981.-207 с.
14.Китайгородская Г.А. Методические основы интенсивного
обучения иностранным языкам.-М.;Изд-во Москов.ун-
та,1986.-176 с.
15.Коккота В.А. Лингводидактическое тестирование . -М.;
Высшая школа,1989.-127 с.
16.Корндорф Б.Ф. Методика преподавания английского
языка. - М.;Учпедгиз,1958.-327 с.
17.Лапидус Б.А. Обучение второму иностранному языку
как специальности.-М.;Высшая школа,1980.-173 с.
18.Лапидус Б.А. Проблемы содержания обучения языку в
языковом вузе.-М.;Высшая школа,1986 - 144 с.
19.Лернер И.Я. Дидактические основы методов обучения.
- М.; Педагогика,1981.-185 с.
20.Ляховицкий М.В.Методика Преподавания
иностранных языков.-М.;Высш.школа,1981.-159 с.
21.Ляховицький М.В., Ніколаєва С.Ю. Індивідуалізація
навчання іноземної мови в школі.- К.,Рад.школа,1978.-120 с.
22.Махмутов М.И. Вопросы организации проблемного
обучепния.- Казань; Изд-во Казан. Ун-та, 1971.-63 с.
23.Методика обучения иностранным языкам в средней
школе;Учебник/ Гез Н.И.,Ляховицкий М.В., Миролюбов
А.В. и др.-М.;Высшая школа,1982.-373.
24.Методика преподавания иностранных языков за рубежом.-
М.;Из-во Прогресс,1967.-464 с.
25.Методика обучения английской устной речи. -
Л.;Учпедгиз,1963.-88 с.
26.Общая методика обучения иностранным языкам в средней
школе./ Под редакцией А.В.
27.Миролюбова,И.В.Рахманова,В.С.Цетлин -
М.;Просвещение,1967.-504 с.
28.ОконьВ Основы проблемного обучения.-
М.;Просвещение,1968.- 208 с.
29.Онищук В.А.Типы,структура и методика урока в школе.-
К.;Радянська школа,1976.-184 с.
30.Основные направления в методике преподавания
иностранныхязыков в ХIХ-ХХ вв./ Под ред. И.В.Рахманова.-
М.;Педагогика,1972.-320 с.
31.Пассов Е.И.Комуникативный метод обучения иноязычному
говорению,М.;Просвещение,1991.-223 с.
32.Пассов Е.И. Основы методики обучения иностранным
языкам.-М.:Русский язык, 1977.-216 с.
33.Пашковская Н.А. Лингводидактические основы обучения
английскому языку.-Рад.школа,1990.-192 с.
34.Петренко О.П. Мистецтво навчання англ. мови як іноземної
мови.; Автореферат дис. кандидата пед. наук . - К., 1997, - 24 с.
35.Плахотник В.М.Обучение ангийскому языку на начальном
этапе в средней школе.-К.:Рад.школа,1990.-103 с.
36.Проблемный подход в обучении.-Дидактика современной
школы.-К.: 1987.-351 с.
37.Рогова Г.В. Английский язык за два года.-
М.:Просвещение,1982.-174 с.
38.Рогова Г.В. Методика обучения английскому языку (на анг.
языке).-М.:Просвещение,1983.-351.
39.Рогова Г.В.,Верещагина И.Н.Методика обучения
английскому языку на начальном этапе в средней школе.-
М.:English Publ.,1986.-224 с.
40.Сердюков П.І. Теоретичні основи навчання іноземних мов у
мовному вузі з використанням інформаційних технологій.:
Автореферат дис. доктора пед. наук., - К., 1997. - 32 с.
41.Что значит знать язык и владеть им /
Н.М.Шанский,И.Л.Резниченко,Т.С. Кудрявцева и др.; Под
ред. Н.М.Шанского.-Л.:Ленингр. Отд-ние,1989.- 192 с.
42.Шубин Э.П. Языковая коммуникация и обучение
иностранным языкам. М.: Просвещение, 1972.-350 с.
43.Щукин А.Н.Методика использования аудиовизуальных
средств.-М.:Русский язык,1981.-128 с.
44.Armstrong ,Thomas. Seven Intelligences. - NY:,1983.-230 p.
45.Blyzniuk M. Lecture-Notes on Methodology of TEFL. Chernivtsi,
1999.-163 p.
46.Barkman,Robert.Patterns and the Eighth Intelligence. Zephyr
Press,Spring,1997.-105

 
 

Цікаве

Загрузка...