WWW.REFERATCENTRAL.ORG.UA - Я ТУТ НАВЧАЮСЬ

... відкритий, безкоштовний архів рефератів, курсових, дипломних робіт

ГоловнаБіологія, Зоологія, Аграрна наука → Ряд страусоподібних - Реферат

Ряд страусоподібних - Реферат

Ковцун Лесі
7-Б клас
1
Самі найбільші із сьогоднішніх птахів які живуть, це нелітаючі птахи. У страусів грудна кістка плоска, без кіля. У літаючих птахів до нього прикріплюються м'язи, які приводять в рух крила. У страусів ці м'язи
Недорозвинуті. Махові й стернові пера редуковані або перетворилися на прикрасу. Повітряних порожнин у кістках ( крім стегнових ), аптерій, куприкової залози у страусоподібних немає. Перетворення кісток, м'язів і пер відбулися тому, що страуси давно не літають: дуже важкі для польту. Деякі дослідники вважають, що вони ніколи не літали,а походять від давніх птахів, які ще не пристосувалися до польоту. Та багато анатономічних особливостей страусів переконливо свідчать, що їхні предки літали. У передньовіковний період страуси жили на південному сході Європи, у Північній Індії і Китаї. Тут знайденокістки 7-8 вимерлих видів страусів. Африканські страуси сотні тисяч років назад, а можливо й пізніше, жили на півдні України і далі на схід Монголії.
У Сірії та Аравії їх винищили зовсім недавно.
В Африканських страусів два пальці на нозі, в інших страусоподібних три, у ківі - чотири.
У ряді стаусоподібних чотири підряди :
" африканські страуси ( самці до трьох метрів заввишки, важать 150 кг ) живуть зараз лише в Східній і Південній Африці, у Мавританії та Іспанській сахарі. Чи зустрічаються вони в
2
Сахарі, далі на схід, невідомо;
" американські страуси, або нанду, яких є лише два види: великий нанду ( зріст 150-170 сантиметрів, вага 25-50 кілограм, живуть на південь від басейну Амазонки до річки Ріо-Негро в середній Аргентині ) і нанду Дарвіна (плоскогір'я Анд Болівії і Південного Перу, рівнини ПівденноїАргентини );
" казурові :( зріст - 1,8 м, вага - 55 кілограм; Австралії, Тасманії ) і три види казуарів ( зріст - 1,5-1,7 м, вага - до 85 кілограмів ) на Новій Гвінеї з островами, які прилягають до неї. Шоломоносний казуар живе також на Молукських островах на острові Кейп-Йорк в Австралії;
" ківі є 2-3 види ( зріст - 30-60 сантиметрів, вага 1-4 кілограм ) живуть ці птахи у Новій Зеландії.
Страусів зустріти можна по 3-5 птахів при цьому з них один самець, а всі решта самки. Деколи страуси збирабться стабами до 20-30 птахів.
Поведінка самки під час розмноження:вона сідає на довгі ноги, ритмічно б'є крилами, відкидає голову назад і треться потилицею в сою спину. Шия і ноги в
цей час у неї стають яскраво-червоними. Потім самець біжить великими кроками за самкою.
Коли самці оберігають свою територію, вони рикають, як леви.
Самка відкладає яйця один раз в два дні. В одному
3
гнізді знаходиться 15-20 яйєць. Важить одне яйце від 1,5 до 2 кілограмів. Шкорлупа дуже товста. Довжина яйця 150 міліметрів, колір солом'яно-жовтий. Одне яйце таке велике, як 25-36 курячих яйєць. Вночі яйця висиджує самець, а в день самка. Одне яйце потрібно висиджувати 42 дні.
Страуси їдять тільки рослину їжу - траву, листя, плоди. Також вони живляться дрібними тваринами - ящірки, жуки.
В 1840 році з Південної Америки вивезли 1000 кілограм страусового пір'я, а вже в 1910 - 370000 кілограм.Якби на фермах не розводили страусів, то вони би тепер були повністю винищені.
Loading...

 
 

Цікаве