WWW.REFERATCENTRAL.ORG.UA - Я ТУТ НАВЧАЮСЬ

... відкритий, безкоштовний архів рефератів, курсових, дипломних робіт

ГоловнаБіологія, Зоологія, Аграрна наука → Екологія та поведінка плазунів - Курсова робота

Екологія та поведінка плазунів - Курсова робота

Поширення: острови Галапагосського архіпелаза

Місця перебування: на вологих піднесених їх частинах, низовинних районах поблизу берегів

Длина: 100-110 см

Живлення: кактуси

Сцинк Телфера (Leiolopismatelfairi)

Поширення: невеликий острів Круглом поблиз острова Маврикій

Поясохвіст гигантський (Cordylusgiganteus)

Поширення: Південно-Східна Африка

Місця перебування: кам'янисті рівнини, нори гризунів

Длина: 40 см

Розмноження: живородіння

Кількість: 2

Живлення: різноманітні тварини, плазуни, гризуни

Поясохвіст малий (Cordyluscataphractus)

Велетенський варан (Varanus komodoensis)

Поширення: острів Комодо в Східній Індонезії, острови Рінджа и Падар, Західна частина великого острова Флорес

Місця перебування: сухі русла, берега, дупла дерев'їв

Длина: 3 м

Вага: 150 кг

Розмноження: яйцекладіння

Кількість яєць: 26 шт

Термін інкубації: 8-8,5 місяців

Живлення: крупні копитні, домашня птиця, собаки

Підозрілий отрутозуб (Helodermasuspectum)

Поширення: Південний захід США в штатах Аризона і Невада, Північно-Західна Мексика до берегів Калифорнійської протоки

Длина: 50 см

Жахливий отрутозуб (Helodermahorridum)

Поширення: поширений на побережжі Каліфорнійської затоки в Західній і Південно-західній Мексиці

Длина: 90 см

Вага: 4,5 кг

Тигровий пітон (Python molorus)

Поширення: у Індії і на Цейлоні, в Південному Китаї, на Індокитайському півострові і на островах Калімантан, Ява, Сулавеси і Сумбава. Місця перебування: розріджені ліси і кам'янисті нізкогорья, поросшие чагарником

Длина: 8 м

Розмноження: яйцекладіння

Кількість яєць: 8-107 шт

Термін інкубації: 4 тижні

Живлення: різні дрібні копитні, гризуни, мавпи лангури і макаки, всілякі птахи

Тиморський пітон (Python timorensis)

Поширення: острови Тімор та Флорес

Длина: 3 м

Мадагаскарський удав (Acrantophis madagascariensis)

Поширення: ліса Мадагаскара

Місця перебування: поблизу води

Длина: 3 м

Розмноження: живородіння

Кількість: 3-4

Живлення: птиці

Удав мадагаскарський древесний(Sanzinia madagascariensis)

Місця перебування: на деревах, поблизу води

Живлення: птахи, дрібні звіри

Леопардовий полоз (Elaphe leopardina)

Поширення: у середземноморських країнах (Південна Італія, острови Середземного і Егейського морів, Балканський півострів, Туреччина), в Криму і можливо на Кавказі. Місця перебування: у кам'янистих, зазвичай порослих чагарником або рідкісними деревами передгір'ях, але не уникає і степових ділянок

Длина: 1 м

Розмноження: яйцекладіння

Кількість яєць: 2-4 шт

Живлення: дрібними гризунами, землерийками, рідше пташенятами

Середньоазіатська кобра (Naja oxiana)

Місця перебування: у розсипах і серед завалів каменів. У гористих місцевостях, в долинах річок і ущелинах. Охоче поселяється і поблизу людини — в розвалинах, на кладовищах, уздовж ариків на зрошуваних землях і навіть в селищах. Може мешкати в глибині безводої пустелі, за багато кілометрів від найближчих річок

Розмноження: яйцекладіння

Кількість яєць: 8-12 шт

Термін інкубації: 5-7 місяців

Живлення: земноводні (зелені жаби, озерні жаби), а також рептилії (удави, ефи, ящірки), птахи (дрібні гороб'ячі, дрімлюги і ін.), пташині яйця і дрібні гризуни

Плоскохвіст озерний (Laticauda crockeri)

Поширення: озеро Тунгано на острові Реннелл

Місця перебування: солене озеро

Кавкаська гадюка (Vipera kaznakowi)

Поширення: Західному Кавказі і в Закавказзі, а також в Північно-Східній Туреччині. На півночі вона поширена аж до південних районів Краснодарського краю, а на південному сході заходить до Вірменії

Місця перебування: у долинах річок, в гірських лісах, на субальпійських і альпійських лугах

Длина: 60 см

Живлення: мишоподібні гризуни

Степова гадюка (Virepa ursini)

Поширення: від степів Західної Європи (Франції, Італії, Австрії, Югославії, Албанії, Румунії, Угорщині, Болгарії) ка Східного Казахстану і Північно - Західного Китаю. Мешкає в Криму, в степових районах Кавказу, Середньої Азії, Туреччини, Ірану

Місця перебування: населяє різні типи степів, морське побережжя, чагарники, кам'янисті схили гір, лугові заплави, надрічкові ліси, яри, злаково-солянковиє напівпустелі і слабо закріплені піски. Сільськогосподарських угідь уникає і зберігається при відкритті в чагарниках, балках, по узбіччях дорогий і т. д

Длина: 45-48 см

Розмноження: живородіння

Кількість: 3-16

Термін інкубації: 90-130 діб

Живлення: ловлять полівок, слепушонку, степову форель, хом'яків, мишей, а також відшукують комах. Проте гризуни і комахи (головним чином саранові) стають основною здобиччю степових гадюк до кінця весни

Острівний ботропс (Bothrops insularis)

Поширення: мешкає на острівці Кеимада-грандові

Місця перебування: густі зарослі кущів

Живлення: дрібними гризунами, птахами

Цепкохвостий ботропс (Bothrops insularis)

Поширення: від Південної Мексики до Венесуели і Еквадору

Місця перебування: вологі тропічні ліси

Длина: 50-60 см

2.3 Підклас архозаври – archosauria

Ряд Крокодили – Crocodylya

Родина Алігатори - Alligatoridae

Чорний кайман - Melanosuchus niger

Родина Справжні крокодили – Crocodylidae

Африканський вузькорилий крокодил - Crocodylus cataphractus

Гострорилий крокодил - Crocodylus acutus

Болотний крокодил - Crocodylus palustris

Оринокский крокодил - Crocodylus intermedius

Родина Гавіали - Gavialidae

Гангський гавіал - Gavialis gangeticus

Чорний кайман (Melanosuchus niger)

Поширення: у басейні Амазонки (Бразилія, Східне Перу і Східний Еквадор)

Длина: 4,5 м

Розмноження: яйцекладіння

Живлення: риби, водяні птахи, крупні ссавці

Африканський вузькорилий крокодил (Crocodylus cataphractus)

Длина: 2,5 м

Розмноження: яйцекладіння

Гострорилий крокодил (Crocodylus acutus)

Поширення: південно-східний частині Північної Америки, Центральній Америці, північно-західній частині Південної Америки і на островах Куба, Ямайка, Гаїті

Розмноження: яйцекладіння

Болотний крокодил (Crocodylus palustris)

Поширення: по всій Західній Індії — від меж з Іраном в Західному Пакистані на північ до Непалу, на схід до Ассама, на Цейлоні і, можливо, в Бірмі

Місця перебування: лагуни з солоною водою

Длина: 3,5-4 м

Розмноження: яйцекладіння

Живлення: риби, жаби, черепахи, ссавці

Оринокский крокодил (Crocodylus intermedius)

Поширення: у севрной частині Південної Америки в Колумбії і Векнесуеле

Розмноження: яйцекладіння

Гангський гавіал (Gavialis gangeticus)

Поширення: на півострові Індостан і в Бірмі в річкових системах Інду, Гангу, Маханаді, Брахмапутри, Колодана

Длина: 6,6 м

Loading...

 
 

Цікаве